WK Test evenement resultaten

 

In het weekend van 8-10 juni is bij Medemblik het WK test evenement gevaren. Dit was tevens het EuroCup evenement van Nederland voor dit jaar.
Volgend jaar zal de 10th Musto Skiff Worlds plaats vinden in Medemblik.
Met 20 deelnemers op de entrylist beloofde het een leuke pot te worden op het water. De vooruitzichten waren goed met elke dag tussen de 8 en 12 knopen wind. Doordat deze uit het noorden kwam, waren de golven op het IJsselmeer wel iets hoger!

Vrijdag

Ondanks dat het vrijdag de hele dag regerend heeft, was er wel genoeg wind om 3 wedstrijden te kunnen varen. De wind was met een knoop of 8 niet heel sterk, dus de beenspieren werden op de proef gesteld. Door Andy Tarboton (RSA) werden stabiele racen gevaren met 2 keer een eerste plaats en een tweede plaats, waarmee de eerste plek bemachtigde. De rest van de lijst waren wat meer verschillen. Door een OSC van Jelmer Kuipers (NED) stond deze net achter Roger Oswald (SUI) en Paul Dijkstra (NED).

Zaterdag

Op zaterdag was het weer een stuk beter, veel zon en wat meer wind. Deze bleef uit het noorden komen waardoor er weer met de golven gespeelt kon worden. de trend die Andy Tarboton (RSA) op vrijdag had ingezet, ging zaterdag verder met 2 keer een 1 en een 2 als score, bleef hij aan kop. Paul Dijkstra (NED) was vandaag een stuk constanter dan gister waarmee hij op de 2e plek terecht kwam. Roger Oswald (SUI) had zet zijn 3e plek goed neer met 3 keer een 3.

Na het varen nog met de groep pizza wezen eten in Medemblik, ondanks het lange wachten prima gegeten.

Zondag

De laatste dag was het weer vergelijkbaar met zaterdag. Door wat uitschieters in de resultaten, wat de eind uitslag nog wel even spannend. Door het wegstrepen van slechts 1 resultaat, kon je niet teveel fout permitteren.

Andy Tarboton (RSA) was duidelijk de sterkste van het veld met een totaal van 10 punten. Gevolgd door Paul Dijkstra (NED) met 30 en Roger Oswald (SUI) met 32. Zie hieronder de totale resultaten.

Worlds 2019

Volgend jaar zal het WK Musto Skiff plaats vinden in Nederlands, Medemblik. Tijdens dit evenement konden andere deelnemers alvast kennis maken met het vaargebied en wedstrijdleiding. Iedereen was erg enthousiast en kijkt uit naar het WK volgend jaar. Voor meer informatie over het WK bekijk de evenementen website. Vanaf juli 2018 zal de inschrijving worden geopend.